Bruksanvisning Keratin Treatment

Bruksanvisning & Behandlingsråd

Slik utfører du keratin behandingen, steg for steg:

1:

Vask håret godt i 2 omganger med renseshampo, ikke bruk balsam, eller kur.

2:

La håret lufttørke i 10-15 mintuter før du føner håret på medium varme til håret er helt tørt.

3:

Rist produktet godt før bruk.

4:

Start med å helle litt av produktet i en bolle før du påfører det i håret. Deretter ser du an hvor mye produkt du trenger, og heller i mer deretter. Slik “sløser” du ikke med produktet.

5:

Ta på hansker, gjerne munnbind, og start med å påføre produktet nederst i nakken, bruk enten hendene (med hansker) til påføring eller en pensel (pensel for hårfarge o.l) og hold resten av håret oppe med en klype. Del opp litt og litt hår for å være sikker på at kremen dekker alle hårstrå. Pass på at alle partier av håret er dekket, men unngå helt innerst i hodebunnen.
Behandlingen er sterk og kan lukte sterkt og svi i øyne, og skal unngås hodebunden. Vi anbefaler derfor hjelp av en venn, hansker, pensel og munnbind.

6:

Etter hver seksjon du har krem i er det smart å gre over med en børste/kam. Det skal ikke dryppe av håret, da har du brukt for mye produkt.

7:

Ta et håndkle rundt håret og la behandlingen være i 20-25 minutter. IKKE SKYLL UT.

8:

Føn håret tørt. Sett på rettetangen og bruk de varmeste gradene rettetangen har.Vi anbefaler 230 grader, og minimum 200 grader.

9:

Start fra nakken og rett over samme plass 4-6 ganger. Ved lavere varme enn 230 grader (200-210) bør du rette over minimum 6 ganger for best resultat. Hold en kam foran rettetangen og før den gjennom håret samtidig som du retter ut. Slik blir alle hårstrå lagt samme vei, og varmen treffer hårstråene i riktig retning.
Pass på at alle deler av håret er rettet ut 4-6 ganger.
(Vi anbefaler en hjelpende hånd til å gå nøye igjennom håret bak om du skulle føle at det blir vanskelig å gjøre det godt nok selv).

10:

Når håret er helt rett må du vente med å dusje, bruke strikk eller stramme spenner/klyper til det er gått 72 timer. Etter 72 timer skal behandlingen ha trukket godt inn i hvert hårstrå og er klar for å skylles ut.

Ukene etter behandlingen

For lengst varighet anbefaler vi å vaske håret kun 1-2 gang i uken. Håret vil føles litt mer tungt/fett de 2-3 første ukene men behandlingen vil holde lenger om en kun vasker håret 1-2 ganger i uken.

Farging/bleking bør ikke gjøres før det er gått 3-4 uker etter behandling. Husk alltid å tilføre håret ekstra fuktighet/keratin etter farging/bleking. (Spesielt etter keratin behandling).

 

Vasking

Sjampo, balsam og hårkur, og eventuelt andre produtker må ikke innholde salt/sulfater/silikoner.
Vi anbefaler vårt sett som består av produkter helt uten salt og sulfater.
Håroljer, varmebeskyttende og annet bør ikke innholde alkohol da dette er med på å forkorte holdbarheten etter behandling. Om du ønsker å finne ut om produktene du har hjemme er trygge å bruke bør du se etter produkter uten sulfat, salt (sodium chloride), alkohol og silikon.

Når du vasker håret skal du kun massere shampooen i hodebunnen og ikke i hårlengdene. Dette vil tørke ut håret over tid.
Bruk lunket/kaldt vann under hver hårvask. (Dette er med på å gi håret mer glans og mindre olje i hodebunn).

Etter vask:
Etter hver hårvask bør håret fønes tørt med svak/middels varme og ikke lufttørke. Husk varmebeskyttende. Håret kan trygt glattes med rettetang etter fønes.

Holdbarhet

Om du har mye tette krøller kan du fint gjenta behandlingen etter 2-3 uker for å oppnå ett bedre resultat. (Individuelt).Håret vil holde på keratinbehandlingen i 3-5 mnd.
(Dette avhenger av hårtype, hvor nøye påføringen ble gjort, hvor godt håret ble rettet første gang med behandling i og produktene som er brukt i og etter behandlingen).

Avhengig av hvor langt og tykt hår du har, så holder 1 flaske opp til 2-4 behandlinger.En flaske holder normalt til 3-4 omganger på tynt/normalt skulderlangt hår.

LuxusHair kan IKKE garantere resultatet, ettersom dette er svært avhengig av hårtype, hvordan behandlingen utføres og hvordan håret blir pleiet i ettertid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *